Latviešu nacionālie ēdieni

Latviešu nacionālā virtuve ir slavena ar saviem garšīgajiem un sātīgajiem ēdieniem. Bet vai mēs zinām, ko par latviešu ēdieniem rakstīja 17. gadsimta vēstures rakstos? Kad un kādas bija pirmās pavārgrāmatas? Kādas garšvielas un garšaugus izmantoja saimnie­ces? Grāmatā uzzināsiet par ēdienu gatavošanu senākos laikos kuršu, latgaļu, lībiešu un zemgaļu apdzīvotajās teritorijās,
par latviešu gadskārtu svētku ēdieniem, kuri tapa saskaņā ar dabu un tās ritumu, kā arī atradīsiet daudz un dažādu tradicionālu ēdienu recepšu atbilstoši visiem gadalaikiem.
Daudzu gadsimtu laikā veidojušās latviešu ēdienu gatavošanas tradīcijas tomēr ir piedzīvojušas arī pārmaiņas, tās ietekmējuši gan vēsturiskie notikumi, jaunu pārtikas produktu pieejamība un citu tautu virtuves iepazīšana. Jau 20. gadsimta sākumā veidojās latviešu sabiedrības interese par veselīgu uzturu un ēdienu gatavošanu, tika atvērtas mājturības skolas un kursi, parādījās arī pirmās veģetāro ēdienu pavārgrāmatas. Šajā izde­vumā iekļautas izcilās kulinārijas meistares Ņinas Masiļūnes nu jau par klasiku kļuvušās receptes — ikdienai un svētkiem.
Lai Jums ir ierosme pagatavot ēdienus un aicināt ciemiņus pie galda!

Pieejams

€13,25
%

Reģistrējies un saņem 10% atlaidi!

%

Atlaides nesummējas!

Mūsu darbinieki pasūtījumus apstrādā darba dienās no plkst. 10:00 līdz 17:30.

Pasūti preces e-veikalā, bet saņem un norēķinies grāmatnīcā!

Pirkumiem virs € 35 bezmaksas TIEŠĀ piegāde Rīgā 3-7 darba dienu laikā (līdz € 35 piegāde tikai € 3).

Piedāvājam pirkumus saņemt arī ārzemēs!

Bezmaksas piegāde jebkurā grāmatnīcā JĀNIS ROZE 1-7 darba dienu laikā.

Jautājumu gadījumā raksti uz info@jr.lv vai zvani +371 67501565.

Papildinformācija

Papildinformācija

Izdevējs Jumava
Izdošanas gads 2019
Svītrkods 9789934572388
Iesējuma veids cietie vāki
Izdošanas vieta Rīga
Lappušu skaits 320
Izmērs 24.6cm x 20.5cm x 2.1cm
Svars (kg) 1.1800
Valoda latviešu

Komentāri

Rakstīt atsauksmi

Tikai reģistrēti lietotāji var rakstīt komentārus. Lūdzu, ieiet vai reģistrēties