2017-04-13

idejas, ka svinēt Grāmatu dienu23. aprīlī tiek atzīmēta Pasaules Grāmatu diena. Kā to svinēt? Lūk, dažas idejas:

 

1. Uzdāvināt grāmatu sev un savam draugam – grāmatu mīļotājam

Aprīlī šādā veidā vari tikt pie trim grāmatām, izmantojot Jāņa Rozes apgāda akciju. Pērc vienu grāmatu sev, vienu – dāvanā draugam un trešo (lētāko) saņem bez maksas.

 

2. Pārlasīt savu mīļāko grāmatu

Mīļākās grāmatās parasti atsauc atmiņā īpašus brīžus un laika posmus – bērnību, pusaudža gadus vai varbūt pirmo mīlestību. Tām piemīt tik ļoti savāda maģija, ka dažreiz ir bail tās pārlasīt. Bet varbūt pamēģināt?

 

3. Palasīt kopā ar kādu

Te derēs gan lasīšana pirms miega ar bērniem (par godu šai dienai var palasīt mazliet ilgāk nekā parasti, veltot kādu brīdi arī tam, lai mazajiem lasītājiem pastāstītu par lasīšanu kā vērtību), gan arī lasīšana kopā ar draugiem vai mīļoto cilvēku.

 

4. Pastaigāties ar nolūku atrast foršu vietiņu lasīšanai

Palutināt sevi ar pastaigu un līdzi paņemt grāmatu – varbūt nemaz neplānojot konkrētu maršrutu/vietu, bet, esot ceļā, piestāt tur, kur, šķiet, šai grāmatai būtu visatbilstošāk – kādu soliņu vai kafejnīcu u.tml..

 

5. Veltīt ierakstu sociālajos tīklos vai blogā savām attiecībām ar lasīšanu

Ļauties mazam izaicinājumam, atbildot sev uz jautājumu: ko man nozīmē lasīšana, vai izcelt kādu pēdējā laikā lasītu grāmatu, kas atklāja kaut ko jaunu, aizkustināja vai mainīja domāšanu.

 

6. Pārkārtot vai sakārtot savu grāmatu plauktu

Pavasaris ir īstais laiks kārtības ieviešanai. Arī grāmatu plauktā. Varbūt laiks iegādāties lielāku grāmatu plauktu? Vai varbūt ir iedvesma sakārtot grāmatas pēc žanra/krāsām u.tml.? Ļaujies!

 

7. Izmēģināt savu laimi aklajā randiņā ar grāmatu

Ja neesi to vēl izdarījis, tad ir īstais brīdis. Mūsu Barona ielas, Alfas un arī Ventspils grāmatnīcās piedāvājam burvīgu iespēju nopirkt grāmatu – pārsteigumu.

 

8. Dot iespēju jaunam žanram

Ļaujies kaut kam pilnīgi jaunam – kam tādam, kam vēl savā lasīšanas pieredzē neesi paguvis/usi pievērsties – kriminālromānam, detektīvam, ceļojuma stāstam, biogrāfijai, filozofijai u.c.

 

Sagatavoja: Inga Pizāne-Dilba