Lasītāju komentāri


Kamils, kurš skatās ar rokām
Kamils, kurš skatās ar rokām
Īsumā: Neparasta bērnu grāmatiņa Vērtē: Maija
Grāmatiņu labāk lasīt bērniem ar vecākiem, lai ieskatītos dzīvē, kurā pasaule ir savādāka.
https://domgraudi.blogspot.com/2023/11/kamils-kurs-skatas-ar-rokam-tomass.html (Publicēta 05.11.2023)
Varēja būt trakāk
Varēja būt trakāk
Īsumā: Optimistiska:) Vērtē: Elīza Reja
Divi jūrnieki - Albertīnī un Džordžs - tikko izglābušies no kuģa avārijas. Sastopoties ar arvien nelabvēlīgākiem apstākļiem un ķezām, Albertīnī krīt izmisumā par viņu situāciju, taču katru reizi Džordžs uzmundrina draugu - galu galā - varēja būt trakāk.
Ar humorpilnām ilustrācijām šī grāmata lasītājam atgādina neķert kreņķi un saglabāt mieru un optimismu... pat ja atrodies smirdīga vaļa vēderā.
Ieteiktu gan bērniem, gan arī kā mīļu dāvanu jau pieaugušiem lasītājiem:)
(Publicēta 04.11.2023)
Diena, kad ome salauza internetu
Diena, kad ome salauza internetu
Īsumā: Ātri lasās Vērtē: Elīza Reja
Raiti un viegli lasās, mīļš un humorpilns stāstiņš papildināts ar krāsainām ilustrācijām.
Ieteiktu bērniem 7-12g.v., kuriem ir grūti lasīt garākus un smagākus tekstus. (Publicēta 04.11.2023)
31:10
31:10
Īsumā: Dzīva ir īsta, kā pati dzīve Vērtē: Barba
Man ārkārtīgi aizrāva patiesais stāsts, kas tiešām ir paredzēts 18+, ar nepacietību gaidu turpinājumu.. (Publicēta 02.11.2023)
Deja, mīla, Parīze
Deja, mīla, Parīze
Īsumā: PUSAUDŽU ROMĀNS, nosacīti...jo, Vērtē: Sanita SL
Grāmata, kurā figurē baleta tēma, ir izlasāma tāpēc, lai kārtējo reizi pārliecinātos par beleta cilvēku apskaužamo apņēmību un pozitīvo fanātismu attiecībā uz Lielo Mākslu!
Mani tas vienmēr ir fascinējis, šī pašatdeve un pašaizliedzība, kurai seko mirdzošs rezultāts. Manā skatījumā tā tad arī ir šī stāsta vadlīnija...tiem, kurus aizrauj balets kā...nerealizēts dzīves sapnis! (Publicēta 30.10.2023)
Lidojums uz mēnesi
Lidojums uz mēnesi
Īsumā: Dzīve nav pasaka, un tajā var būt gan kaut kas labs, gan kaut kas slikts Vērtē: Maija
Bija interesanti doties ar Kosmonautu ceļojumā, jo varēja izbaudīt ar viņa draugu apaviem draugu dzīves un atkal nonākt pie saviem apaviem.
https://domgraudi.blogspot.com/2023/10/lidojums-uz-menesi-andruss-kivirehks.html (Publicēta 29.10.2023)
Bete un lidojošā dzimšanas dienas dāvana
Bete un lidojošā dzimšanas dienas dāvana
Īsumā: Smaidīga Vērtē: Elīza Reja
Patiešām mīļš un aizraujošs stāsts ar jautrām ilsutrācijām un viegli lasāmu tekstu. Māca bērniem rūpes un iecietību pret dzīvniekiem.
Grāmatu ieteiktu bērniem no 6 gadu vecuma, bet grāmata liks smaidīt arī daudz vecākiem lasītājiem:) (Publicēta 27.10.2023)
Crave 2: Crush
Crave 2: Crush
Īsumā: Labāka par pirmo Vērtē: Elīza Reja
"Crush" ir viens no retajiem gadījumiem, kad turpinājums ir labāks par pirmo grāmatu. Greisas dzīvē turpinās visādi pavērsieni un nāvīgi bīstami piedzīvojumi, un man, kā lasītājam, bija sajūta ka galvenā varone ir daudz stabilāka sevī un savā identitātē (lai gan tas tiek apgriezts kājām gaisā.. atkal).
Tikpat vai pat vēl aizraujošāka, nekā pirmā daļa un, manuprāt, ar jau nedaudz izaugušāku, stiprāku un gudrāku Greisu:) (Publicēta 27.10.2023)
Crave 1
Crave 1
Īsumā: Kā vīns - paliek labāka ar laiku Vērtē: Elīza Reja
Šī grāmata ir kā "Krēslas" un "The Cruel Prince" apvienojums. Ja jums patika kāda no tām, Jums droši vien patiks arī "Crave".
Pirmās apmēram 100 lapaspuses ir nedaudz grūti lasāmas, un uzmanību novērš neveiklais pirmās personas stāstījums, taču stāstam attīstoties, šī neveiklība aizmirstās, labāk iepazīstot stāsta tēlus un pašam rakstīšanas stilam kļūstot dabīgākam.
Pat to visu sakot - "Crave" mani ierāva kā portālā, bija grūti to nolikt malā. Tā jaunos veidos pārveidoja jau labi zināmās "paranaormālo" romānu klišejas un arhetipus. Sen nebiju tik aizrautīgi lasījusi:)
(Publicēta 24.10.2023)
Mortens, Emīlija un zudušās pasaules
Mortens, Emīlija un zudušās pasaules
Īsumā: Laba, bet smaga Vērtē: Elīza Reja
Lasot grāmatu, grūti nejust līdzi Mortenam viņa ikdienas gaitās un pārdzīvojumos. Stāsts ir dziļš, diezgan smags, vietām pat nedaudz sirreālistisks un ar cerīgām beigām.
Teicama grāmata, taču lasot, bija grūti iedomāties, ka tās mērķauditorijas vecuma grupa ir 11+. Manuprāt, stāsts vairāk piemērots lasītājiem virs piecpadsmit gadu vecuma. (Publicēta 24.10.2023)