Lasītāju komentāri


Marsietis
Marsietis
Īsumā: Fantastiski fantastiska Vērtē: Liva
Lai arī zinātniskā fantastika un pārāk tehniskiem aprakstiem kā pilnīgi netehnisks cilvēks šļūcu pāri, absolūti aizraujoša, smīdinoša un kopumā fascinējoša. Var lasīt gan pirms, gan pēc filmas skatīšanās un secība neietekmēs stāsta baudījumu ne vienā, ne otrā formātā. Ak, jā - necentieties visas ķibeles atrisināt uzreiz, bet risiniet pa vienai, jo var izrādīties, ka citas nemaz nav jārisina.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/01/endijs-virs-marsietis.html#more (Publicēta 01.03.2020)
Mežpasakas. Par zalktēnu un stirnu meitenēm
Mežpasakas. Par zalktēnu un stirnu meitenēm
Īsumā: Skaista kā glezna Vērtē: Liva
Ļoti spilgtas un skaistas ilustrācijas, dzīvnieki uzzīmēti tik inteliģentas ārienes un reālistiski. Nespēju beigt priecāties. Grāmatu var kārt pie sienas gleznas vietā. Arī stāstu saturs jauks, vien maigi pamācošs.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/01/laura-vinogradova-mezpasakas-par.html (Publicēta 01.03.2020)
Es izdzīvoju Rumbulā
Es izdzīvoju Rumbulā
Īsumā: Skarbi un sāpīgi Vērtē: Liva
Ļoti skarbs vēstījums par glābšanos no nacistu izvērstās ebreju iznīcināšanas. Ciešanu pilns stāsts, kurā nolasāmas arī lielas dusmas.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/02/frida-mihelsone-es-izdzivoju-rumbula.html (Publicēta 01.03.2020)
Gājiens ar klibo zirdziņu
Gājiens ar klibo zirdziņu
Īsumā: Skarba, bet ne nomācoša Vērtē: Liva
Varētu jau teikt, ka nomirsim mēs visi un par to arī ir Vlada Spāres stāsti. Bet nav arī tik skarbi. Ļoti interesanta un inteliģenta lasāmviela stāstu formā.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/02/vladis-spare-gajiens-ar-klibo-zirdzinu.html (Publicēta 01.03.2020)
Vilcēni
Vilcēni
Īsumā: Ne ar ko nesajaucams autores stils Vērtē: Liva
Šajā grāmatā spilgti izpaužas ne ar ko citu nesajaucams Andras Manfeldes rakstības stils. Tā nav vēsturiskā proza, lai arī no deviņdesmito gadu atmiņām šis tas tur ieskanas. Tas nav arī delverīgs jauniešu romāns. Par pieaugšanu un dažādām ar to saistītām pārdomām gan tur šis tas būs starp rindām izlasāms.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/02/andra-manfelde-vilceni.html (Publicēta 01.03.2020)
Dzimšanas diena. Stāsti
Dzimšanas diena. Stāsti
Īsumā: Ne tikai sievietēm un par sievietēm Vērtē: Liva
Šie stāsti nav tikai sievietēm un par viņām. Esmu pārliecināta, ka arī vīrieši sev šajos stāstos atradīs ko labu. Varbūt pēc šī krājuma nepaliks tik sāpīga sēru sajūta kā pēc iepriekšējiem Janas Egles krājumiem, bet padomāt gan sanāks.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/02/jana-egle-dzimsanas-diena.html (Publicēta 01.03.2020)
Slepkabota dienasgrāmatas 1
Slepkabota dienasgrāmatas 1
Īsumā: Superīgi humorīga! Vērtē: Liva
Varu tikai pievienoties labajām atsauksmēm! Lieliska lasāmviela, ar asprātīgu varoni, kuram nav svešas cilvēciskas vājības, lai arī tajā no cilvēka ir gauži maz.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/02/marta-velsa-slepkabota-dienasgramatas-1.html (Publicēta 01.03.2020)
Socializēšanās rokasgrāmata latvietim
Socializēšanās rokasgrāmata latvietim
Īsumā: 01-03-2020 Vērtē: Zane
Rokasgrāmata katram, kurš vēlas labāk saprast sevi un savas socializēšanās prasmes. Interesanti lasot piedomāt – vai tiešām mēs, latvieši, tā darām un vai tiešām pamainot tikai nedaudz – uzsmaidot sarunu biedram, uzdodot atvērtus, ieinteresētus jautājumus– mēs katrs varam mainīt sarunas gaitu un gūt lielāku baudu no socializēšanās ar citiem. Iesaku! (Publicēta 01.03.2020)
Svešinieki
Svešinieki
Īsumā: ļoti interesants piegājiens - sižets, Vērtē: Sanita SL
iesāc lasīt, jo interesē, kā viss atrisināsies, sižets ir aizraujošs un diezgan dīvains... oriģināls kriminālromāns! Jāizlasa pirmais autores daiļdarbs, pieļauju, ka arī aizraušos, jo jādomā līdzi par galveno varoņu problēmām un noziegumu šķetināšanu. Diezgan labi, tā tik turpināt! (Publicēta 29.02.2020)
Skaistās
Skaistās
Īsumā: turpinājums iepriekšējam Vērtē: SANITA
kārtējais apliecinājums mūsdienu labklājībai... skarbā dzīves īstenība koncentrācijas nometnē un pēckara Latvijā - tas viss ir kā melns pret baltu, jo iedzeļ labā nozīmē - apzināties, cik labi tomēr dzīvojam, un, viss pārējais ir tikai viegli pārvarami sīkumi. Arī galveno varoņu raksturi, traumas, sīkstums un cerība uz kaut vismazāko cilvēcības stariņu... spilgts iespaids jebkuram lasītājam! (Publicēta 25.02.2020)