Lasītāju komentāri


Slepkavības Flīthausā
Slepkavības Flīthausā
Īsumā: GANDRĪZ VAI NERAKSTURĪGI RAILIJAI Vērtē: Sanita SL
Sižets tāds, ka nevar saprast motīvus, rodas jautājumi - kas? kādēļ? - izmeklēšanas gaita sarežģījās Gordija mezgla cienīgumā... bet nedrīkst uzreiz lasīt beigas, kamēr nav izgrauzts cauri kalnam, tur jau tā sāls. Tikai tā varam novērtēt galveno varoņu interesanto domu gājienu! (Publicēta 18.11.2022)
Mājupiešana
Mājupiešana
Īsumā: PAR ŠO TĒMU MAZ KAS LASĪTS, BET Vērtē: Sanita SL
Šajā grāmatā iespaidīgā vēstījumā astoņu paaudžu garumā mēs varam uzzināt, kā dzīvojuši un kam ticējuši ļaudis Āfrikas kontinentā 18.gs., līdz viss ir neatgriezeniski mainījies, kā šie cilvēki tika pārvesti uz Amerikas Dienvidu štatiem un Jaunangliju... skarbi, nežēlīgi, sāpīgi, bet tas viss literāri pasniegts daudz vieglākā manierē, nekā īstenībā ir bijis, ar lielu pietāti pret paverdzināto cilvēku pasaules un sevis redzējumu. Šī attieksme palīdzēja man šo grāmatu izlasīt līdz beigām. (Publicēta 16.11.2022)
Anomālija
Anomālija
Īsumā: Intresanti, tipiskā franču stilā Vērtē: Zaiga
Grāmata ir aizraujoša, taču tos, kam franču daiļrade īsti neiet pie sirds, grāmata atstās vienaldzīgus. Labs sižets, taču tā jēga nav skaidri nojaušama. Interesants stāsts, taču bez mērķa. (Publicēta 16.11.2022)
Vārdu vēsture bērniem
Vārdu vēsture bērniem
Īsumā: Brīnišķīgs izziņas materiāls, kas rosinās aizraujošas sarunas par to, kas ir valoda un kā tā dzīvo? Vērtē: Ulrika Ūpe
Tā kā meitai ir pieci gadi, bet lasāmviela vairāk piemērota jaunākā skolas vecuma bērniem, sākotnēji to izlasīju pati, tad pēcāk kopīgi šķirot lappuses, izrunājām teksta kopsavilkumu. Tik vērtīgas un rosinošas bija mūsu sarunas - gan par braila rakstu, ko atradām un izpētījām uz zāļu iepakojuma, gan Morzes ābeci, ko rotaļājoties mēģinājām sazibšņot ar gaismu. Iepazināmies ar zīmju valodas principu. Turpat, protams, apspriedām alfabēta un iemīļoto krustvārdu mīklu rašanos. Grāmatā iekļauta arī ļoti svarīga nodaļa par vārdu spēku. Interesanti arī par buramvārdiem un personvārdiem. Grāmatas nodaļās iepazināmies ar Gūtenberga iespiedmašīnas rašanās nozīmi, tostarp brāļu Grimmu vārdu un mums zināmo pasaku izcelsmi. Parunājām par poliglotiem un japāņu haikām.. Vai! Jūs jūtat!? Turklāt es nebūt nenosaucu visu!

Ar pilnu atsauksmi var iepazīties manā instagrama profilā @vairak.par.gramatam (Publicēta 15.11.2022)
Aprakt dzīvu pie karātavām
Aprakt dzīvu pie karātavām
Īsumā: Sociāldemokrātija slikta, Rainis - arī Vērtē: AijaSP
Viens no žurnālistiskiem pētījumiem par Raini. Apkopots viss iespējamais ar mīnus zīmi. Manuprāt, vislabākā līdz šim uzrakstītā grāmata par Raini ir Roalda Dobrovenska "Rainis un vin̦a brāl̦i".
Šai grāmatai piešķiru 3 rozes par centību. (Publicēta 15.11.2022)
Četri vēji
Četri vēji
Īsumā: pamatīgs lasāmgabals - beidzot kaut kas no Vērtē: Sanita SL
"Lakstīgalas" autores!!! Sen gaidīts un sagaidīts, tāpēc zināju, ar ko būs darīšana - romāns nav no vieglajiem, bet - arī nevajag. Stāsts par mātes mīlestību, kas spēj sadrupināt pat akmeni, pārējais ir mazsvarīgs. (Publicēta 14.11.2022)
Divi portreti
Divi portreti
Īsumā: šīs autores darbi vienmēr pārsteidz Vērtē: Sanita SL
Patiešām, romāns ārpus laika, kurā savijas mūsdienas ar senākiem laikiem - skaista vide, tradīcijas, mīlestība, sāpes un noslēpumi, kas nav atšķetināmi gandrīz vai... vienā grāmatā. (Publicēta 12.11.2022)
It Ends With Us 1
It Ends With Us 1
Īsumā: Emotional damage Vērtē: Ērika
Sākumā tiek savīts burvīgs mīlas stāsts, bet tad gabaliņu pa gabaliņam sirds tiek izrauta no krūtīm. (Publicēta 10.11.2022)
Kaste
Kaste
Īsumā: Cik labi, ka Lekberga vairs neiztaisās par to, kas viņa nav Vērtē: Sanita SL
Atvainojos par skarbumu, mani satrauca pēdējā laika šīs autores radošā snauda, bet, nu viss ir tik labi, cik labi var būt - Lekberga ir atpakaļ ar izcilu veikumu, brīnišķi pretīgiem noziegumiem, ko var saukt par izmeklēti izdomātiem, kā arī psiholoģiskajiem portretējumiem, ko varam nolasīt no galveno varoņu ikdienas ieradumiem un fobijām. Un tādu šajā romānā ir ne viens vien. Spoži! Izcils vērojums! (Publicēta 07.11.2022)
Neapturamie mēs
Neapturamie mēs
Īsumā: ŠĀDS REDZĒJUMS IR ĻOTI LABS. Vērtē: Sanita SL
Kad cilvēces vēsture tiek rādīta šķērsgriezumā, pateicoties drosmes un izdzīvošanas spēka modulim - kas mūs īsti ir ,,dzinis,, uz priekšu jau kopš pašiem pirmsākumiem!
Ļoti svaigs skatījums uz ne tik svaigiem notikumiem, ļoti patika analogu meklējumi mūsdienās, kā salīdzinājums, cik tālu mēs esam attīstījušies! (Publicēta 07.11.2022)