2016-04-29

Idejas dāvanai MāmiņdienāTuvojas Māmiņu diena. Mūsu mammas ir tik mīļas, rūpīgas, skaistas, iedvesmojošas un tajā pašā laikā – tik dažādas. Ja vien Tavai mammai patīk lasīt, ieskaties mūsu piedāvātajās Māmiņdienas dāvanu idejās 12 dažādām mammām.

Sportiskai MAMMAI

Par ko es runāju, runādams par skriešanu (Haruki Murakami)

Blogere Sibilla: Šī ir ļoti japāniska grāmata par rakstnieku un garo distanču skrējēju vientulību. Un, iespējams, daudz lielāka jēga dzīvē ir pašam procesam nekā sasniegtajam rezultātam. "Par ko es runāju, runādams par skriešanu" ir ļoti piemērota un viegla lasāmviela brīžiem, kad ir sanācis aizdomāties par eksistences jēgu, līdzsvaru un harmoniju. 

 

MAMMAI, kurai garšo gatavot ēst

Bērni ēd. Brokastis. Pusdienas. Vakariņas (Signe Meirāne)

"Es ceru, ka grāmata tevi iedvesmos, ka tu atradīsi jaunas idejas brokastu putrām, muslim, salātiem, zupām un vēl daudz kam!" novēl grāmatas autore Signe Meirāne.

Jauniznākušajā bērnu grāmatā ir 129 oriģinālreceptes. Lielāko daļu recepšu ir sagatavojusi Signe Meirāne, ar dažām receptēm ir padalījušies arī Signes sadarbības partneri, draugi un portāla "Māmiņu klubs" māmiņas. Grāmatai ir 255 lappuses ar brīnišķīgām Armanda Meirāna fotogrāfijām, kas ik lappusi padara vēl īpašāku un iedvesmo gatavot.

 

MAMMAI, kura mācās fotografēt

Gribi fotografēt cilvēkus? Izlasi šo! 

Neuzņem attēlus ar cilvēkiem, bet gan attēlus par cilvēkiem. Ar šādu pamudinājumu savu grāmatu sāk fotogrāfs un rakstnieks Henrijs Kerols – viens no Lielbritānijas vadošajiem fotogrāfijas kursu, aktivitāšu un nometņu organizētājiem, autors, kura fotogrāfijas piedalās starptautiskās izstādēs un kurš lieliski prot vienkāršiem vārdiem izskaidrot būtiskākās lietas, kas jāņem vērā jebkuram – gan tiem, kuri fotografē ar profesionālām vai pusprofesionālām analogajām kamerām, gan tiem, kuri vēlas iemūžināt apkārt notiekošo, izmantojot savu mobilo telefonu. 

 

MAMMAI, kurai patīk ceļot

Sapņu sala. Stāsts par dzīvi un mīlestību Grieķijā

Dzīve ir pārāk īsa, lai to izniekotu un nepastieptos pēc tā, kas dara tevi laimīgu. (Dženifera Bārkleja; "Sapņu sala")

Blogere Ilze Lipska: Grāmatas lielākā vērtība ir Grieķijas dabas, cilvēku un dzīves raksturojums. Tik skaisti, tik ikdienišķi, ka gribējās novilkt plikas kājas, doties garās pastaigās un vienkārši priecāties par sauli, par dzīvi un par smaržām un skaņām, kas ir visapkārt.

 

MAMMAI, kura mīl mūsdienu Rīgu

Mūsdienu kultūras stāvokļi/Conditions for Contemporary Culture. Riga

Portāls Fold: Grāmatas "Mūsdienu kultūras stāvokļi" galvenais redaktors arhitekts Oskars Redbergs dalībai šajā projektā ir pieaicinājis divdesmit autorus, kuri ir veltījuši savus darbus Rīgai un Latvijai vai kuri savā darbībā ir saskārušies ar šai vietai raksturīgām, aktuālām problēmām. Autori pārstāv dažādas jomas, taču viņus vieno publiskajā telpā paustie neatkarīgie viedokļi vai idejas par kultūras koncepciju, sabiedrisko attiecību modeļiem, vēsturiskajiem priekšstatiem vai citiem jautājumiem, kuru izpratne sabiedrībā ir būtisks priekšnoteikums kultūras tālākai attīstībai.

 

MAMMAI, kurai patīk vēsture

Mātes piens (Nora Ikstena)

Blogere Iveta Krūmiņa: Paldies par to, ka šo grāmatu varu lasīt jebkad – darba starpbrīžos, mājās, pie manikīra. Un man tā nav jāslēpj. Tieši otrādi – es to iesaku ikvienam. Visvairāk jau tiem, kas izprot Pēdējā cilvēka Eiropā nozīmi, kas zina, kā ir gludināt kaklautu, cenšoties to nesadedzināt, un kas pazīst bailes to neuzlikt, kā arī tiem, kuru mātes ir laidušas viņus pasaulē būrī. Tiem, kas zina, kā garšo piespiedu piens un plēve, kas savilkusies pār remdenu piena zupu. Tiem, kuri lasījuši un sāpējuši līdzi V. Belševicai, kas atteikusies no visiem pakloniem dēla dēļ. Tiem, kas Elsbergu zina no galvas. Visām meitām. Un mātēm. Nora Ikstena ir uzrakstījusi grāmatu tieši man. Meitai un mātei, kam ir meita.

 

MAMMAI – mākslas mīļotājai

Tas ir Rembrants

Rembrants van Reins ir tipisks vecmeistars. Viņa dziļi personiskie, dzīvīgie un īpašas gaisotnes piestrāvotie darbi atbilst lielas daļas muzeju apmeklētāju priekšstatam par to, kādām jābūt gleznām. Taču dzīves laikā Rembrants ne vienmēr tika augstu novērtēts. Vairāk nekā gadsimtu pēc Rembranta nāves daudzi akadēmiski skoloti mākslas teorētiķi un kritiķi viņa stilu noniecināja. Taču deviņpadsmitajā gadsimtā viņš atkal nonāca revalūciju un pārmaiņu laiku iedvesmoto mākslinieku uzmanības lokā.

 

MAMMAI, kura lasa dzeju

Kā pirms pērkona (Māris Salējs)

Ingmāra Balode: Māra Salēja ceturtā grāmata ir tapusi, šķiet, tajā laikā un telpā, kurā mērvienībām zūd jēga. Un tikai pierakstīt ieradusies šurp – kur ir toņi un pārejas, siltuma un stundu mērvienības un kur pat mūziku iespējams uz brīdi piestiprināt lapām. Kāds skaitīs motīvus, kāds runās dzejoļus, kāds gribēs dzirdēt vienu un pusbalsī, kāds – spilgtu un īsu kliedzienu tumsā. Kāds – pirmoreiz ieraudzīt debesis kustamies visā augumā. Un tas te ir – nebaidoties vārdu lieluma vai sīkuma.

 

MAMMAI, kurai patīk Parīze

Kā būt parīzietei vienmēr un visur

Blogere Marta Sondare: Grāmatu mierīgi var nolikt uz rakstāmgalda un atšķirt jebkurā mirklī, jebkurā vietā. Vai nu jūs skaļi smiesieties vai iegrimsiet pārdomās, atkarīgs no vietas. Teikumi ir veiksmīgi savirknēti zem šķietami nesaistītiem virsrakstiem, bet kopā veido spilgtu parīzietes tēla raksturojumu. Pat nemanot, sagribēsiet aizbraukt uz Parīzi, lai par visu pārliecinātos. Atkal un no jauna.

 

MAMMAI, kuru interesē psiholoģija

No perfekcionisma uz mīlestību (Elīna Zelčāne)

Elīna Zelčāne saka: Šī grāmata ir aicinājums mīlēt nepilnīgo un nebaidīties no kļūdām. Un, protams, tā ir par attiecībām, kurās reizēm mīlam, reizēm ar mīlestību tikai manipulējam, bet gandrīz vienmēr gaidām mīlestību no citiem.

 

MAMMAI, kura labprāt krāso

Nomoda sapņi. Krāsojamā grāmata pieaugušajiem

Emocijas ir dvēseles krāsa, tās ir krāšņas un nepārspējamas. Kad tās nejūti, pasaule kļūst pelēka un bezkrāsaina. (Viljams P. Jangs)

Māksliniece ar izsmalcinātu līniju ir izveidojusi noslēpumainu sapņu pasauli, kurā teiksmaini ornamenti mijas ar brīnišķīgām puķēm un dzīvniekiem. Katrā lapā ir iespēja smalko zīmējumu papildināt ar saviem fantāzijas tēliem un izkrāsot tos visneparastākajos krāsu salikumos.

 

Vienkārši mīļai MAMMAI

Cāļa zupa mātes dvēselei

Šajā krājumā ir iekļauti vairāki desmiti brīnišķīgu stāstu, daži jautri dzejoļi, slepena vienošanās ar mazdēlu, humorpilna lūgšana Dievam un pat vējbaku dienasgrāmatas fragments. Par ko tie vēsta? Par bērniem – maziem, lieliem, saviem, svešiem, adoptētiem, nejauši iemīlētiem... Un par mātēm – laipnām, stingrām, mīļām, saprotošām, darbos iegrimušām, smieklīgām, varonīgām... Lai cik dažādi būtu šie vēstījumi, tos vieno kāda būtiska atziņa – ne tikai bērns, bet arī māte ir Dieva dāvana, kas jāmīl un jāsargā. Jo pat tad, kad bērns ir piedzimis, māte turpina nest viņu zem sirds. Un dara to visu mūžu.