2016-03-30

Leo martāSveiks, manu lasītāj!

Te Leo, murrr. Skaistās un saulainās pavasara dienas tā vien vedina doties uz grāmatnīcu un izvēlēties kādu brīnišķīgu lasāmvielu, ko kafijpauzē (vai bērzu sulas pauzē!) palasīt parkā uz soliņa vai uz balkona, vai uz palodzes, vai terases, vai jebkurā citā vietā, kur iezadzies kāds saules stars jeb D vitamīns, lai beidzot savu nogurušo „es” pārvērstu dzīvespriecīgajā „es”, murrr. Lūk, pavēro šos manus spalvas draugus – kā viņi ar pilnu krūti un atdevi bauda siltumu un saulīti, murrr. Es arī laiskai gulšņāšanai izvēlos vissaulainākās biroja vietiņas. :)

 

Pavasaris patiešām ir brīnišķīgs laiks, lai atkal sāktu lasīt ārpus mājām, tāpēc iesaku izlasīt šo rakstiņu: 8 brīnišķīgas VIETAS, kur lasīt grāmatu pavasarī.

 

Pavasaris sācies ar lielu rosību ne tikai dabas, bet arī literatūras pasaulē, jo ir nosaukti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti. Ar tiem var iepazīties mājaslapā http://laligaba.lv/. Līdz balvas pasniegšanas ceremonijai, kas notiks 21.aprīlī, vēl vari pagūt izlasīt tos darbus, kuriem iepriekš paiets garām, murrr, un jau sākt turēt īkšķus par saviem favorītiem.

 

Pavasaris tradicionāli ir arī talku laiks, un, piemēram, lietainākās dieniņās var pievērsties grāmatu talkai, tas ir, sakārtot gan savus grāmatu plauktus, gan lasām-sarakstus, gan no sirds aicinu ikvienu atstāt atsauksmes par izlasītajām grāmatām arī mūsu mājaslapā http://www.janisroze.lv/lv/

 

Noslēgumā aicinu iedvesmoties lasīšanai no pašmāju grāmatu blogeriem, kuru atziņas esam apkopojuši brīnišķīgā izlasē. Lūk, viena, ar kuru tad arī noslēgšu savu rakstiņu: „Vislabākās grāmatas ir tās, kurās var ienirt kā ūdenī, un realitāte neeksistē, kamēr atkal neiznirsti.” (Marii).

 

Uz tikšanos,
Leo