2016-03-06
Runcis Leo: Pavasaris sākas ar kaķiem

Sveiki, mīļie lasītāji!

 

Pavasaris sākas ar kaķiem. Tas ir fakts, jo pirmais marts, murrr, ir Vispasaules kaķu diena. Apsveicu, apsveicu! Tam par godu – lūk, ideju sarakstiņš ar 7 grāmatām, ko uzdāvināt kaķu mīļotājiem. :)
Patiešām, murrr, klāt ir tik ilgi gaidītais gadalaiks, kas atdos mums atpakaļ gaišos vakarus, ziedēšanu, siltos saules starus un garās, skaistās pastaigas pa parkiem, pagalmiem, mežu, gar jūru, līdz mēs nonāksim līdz vasarai...

 

Bet, pag, pag, tomēr neskriesim gadalaikiem pa priekšu. Vēl mazliet jāatskatās uz ziemas beigām, ko noslēdzām ar brīnišķīgu pasākumu – Latvijas Grāmatu izstādi, kas pulcēja daudzus jo daudzus apmeklētājus, kuri piepildīja savas somas, sirdis un grāmatu plauktus ar kilogramiem brīnišķīgas lasāmvielas. Paldies visiem, kuri mūs priecēja ar klātbūtni un interesi!

 

Tāpat februārī tika pasniegtas arī „Kilograms kultūras” balvas, murrr, un kategorijā „Literatūra” laurus plūca Nora Ikstena un viņas romāns „Mātes piens”, kas, starp citu, „Jānis Roze” pirktāko grāmatu topa pirmajā vietā atrodas jau 8. nedēļu pēc kārtas un kuru šomēnes lasām un recenzējam arī raidījumā „Pieci lasa”. Savu recenziju par šo grāmatu uz lasa@pieci.lv sūtiet līdz 24. martam.

 

Arī grāmatu blogeri marta sākumā turpina atskatīties gan uz februārī izlasīto, gan uz Grāmatu izstādē piedzīvoto un iegādāto un, protams, ļoti, ļoti gaida to silto un īsto pavasari. Es, murrr, tikmēr aicinu izmēģināt savu laimi „Jānis Roze” jaunajā loterijā „Atver pavasari kā grāmatu”. Lai tajā piedalītos, ir jāiepērkas mūsu grāmatnīcās virs 10 EUR un jāreģistrē savs čeks ŠEIT. Maijā 7 laimīgie katrs saņems 100 EUR dāvanu karti, lai padarītu savu pavasari vēl krāšņāku, murrr.

 

Tiekamies grāmatās!

Ar cieņu,
Leo