Lasītāju komentāri


Vēl viena dziļa ieelpa
Vēl viena dziļa ieelpa
Īsumā: Interesanta, aizraujoša un viegli lasām grāmata Vērtē: Dace
Ļoti patika, ka autore romāna sižetu ir veidojusi divās daļās. Abas daļas ir dinamiskas, ar dažādiem sižeta pavērsieniem, kurus nevar prognozēt iepriekš. Visu laiku ir intriga, kā tad sižets atrisināsies.
Iesaku izlasīt Ivetas Rēdlihas grāmatu "Vēl viena dziļa ieelpa", jo man patika, kā galvenais varonis mēģināja rast risinājumu visās dzīves situācijās, lai arī kādas tās būtu. (Publicēta 16.04.2019)
Bohemian Rhapsody: The Inside Story. The Official Book of the Film
Bohemian Rhapsody: The Inside Story. The Official Book of the Film
Īsumā: excellent Vērtē: Sanita SL
Viss ir pelnīti - balvas, atzinības, utt., jo šajā filmā ir ieguldīts milzīgs darbs - režisors, aktieri, scenogrāfi, utt.,... un, neskatoties uz manu subjektīvo viedokli, ka dažbrīd es Fredija vietā šajā filmā redzu Miku Džegeru jaunībā vai Prinsu, brieduma gadu Fredijs Merkūrijs Rami ir sanācis izcils! (Publicēta 14.04.2019)
Geek Girl 3 Gluži kā bildē
Geek Girl 3 Gluži kā bildē
Īsumā: Lieliski! Vērtē: Līna
Izcila grāmata. (Publicēta 13.04.2019)
Geek Girl 2 Nepiemērotā modele
Geek Girl 2 Nepiemērotā modele
Īsumā: Lieliski! Vērtē: Līna
Ideāla grāmata. Iesaku izlasīt jebkurai meitenei pusaudžu vecumā. (Publicēta 13.04.2019)
Ar stopiem apkārt pasaulei. Neparastā Eiropa un kripatiņa Āfrikas
Ar stopiem apkārt pasaulei. Neparastā Eiropa un kripatiņa Āfrikas
Īsumā: Kļūsti par trešo ceļotāju pasaules iepazīšanas piedzīvojumā! Vērtē: Māra
Ceļotāji ir ļoti akurāti savos pierakstos, un visa grāmatas uzbūve ir kā dienasgrāmata ar piedzīvojumu, pārvietošanās, nakšņošanas, apskates vietu aprakstiem katras atsevišķās valsts ietvaros un ar strukturētiem ieteikumiem par valūtu, transporta sistēmu, suvenīriem, virtuvi, tradicionālajiem svētkiem katras mazās nodaļas beigās. Garlaicīgi nepaliek nevienu mirkli, jo katra lappuse lasītājam nes jaunas atklāsmes un jaunus satiktus cilvēkus ar savām īpatnībām un uzskatiem. Priecē arī abu jauniešu pozitīvā attieksme un vērtīgie padomi, piemēram, vienmēr ieklausīties sevī, lai zinātu, vai ceļot ir droši un satiktajiem ļaudīm var uzticēties. Es kā lasītājs varu tikai apbrīnot pasaules tautu un tradīciju daudzveidību, kas paveras ikvienā valstī un mudina iepazīt klātienē gandrīz jebkuru no valstīm, kas atrodama uz mūsu Zemes. (Publicēta 12.04.2019)
Mēness hronikas II Skārleta
Mēness hronikas II Skārleta
Īsumā: Humorīga un aizraujoša fantāzijas grāmata jauniešiem un ne tikai Vērtē: Māra
Laba, izklaidējoša lasāmviela tradicionālo pasaku cienītājiem un young adult fantāzijas mīļotājiem. Notikumi risinās strauji, iesaistot arvien jaunus pasaku personāžus. Lai arī balstīts uz klasisko pasaku elementiem, viss stāsts šķiet loģisks. Nav jau nekas ārkārtīgi oriģināls, taču pietiekami izklaidējošs un aizrautīgs, lai ieraktos stāstā līdz ausīm un ar aizturētu elpu sekotu līdzi varoņu gaitām. Humora devu nodrošina spriganie dialogi un joki, kas piedod grāmatai jauneklīgu šarmu. Beidzot lasīt otru grāmatu, roka jau stiepjas pēc trešā turpinājuma. (Publicēta 12.04.2019)
Pasaules acs
Pasaules acs
Īsumā: Lielisks episkās fantāzijas meistardarbs Vērtē: Māra
Grāmata pavisam noteikti ievelk sevī un izlasīt to var negausīgi ātri, pat ja sižets nav visai ātrs. Fantāzijas valstība izceļas ar detalizētu izklāstu, dziļu tēlainību un daudzslāņainu sižetisko uzbūvi, tā balstīta uz mītiem, leģendām, vēsturisku personāžu dzīvesstāstiem, pasaules attīstības atskaites punktiem (Leģendu laikmets, Pasaules ārdījums, Simtgadu karš), pilna ar dažādiem radījumiem un neradījumiem, kas kalpo vai nu Gaismai, vai Tumsai vai pa reizei abiem. Daudz tēmas tiek veltīts filozofiska rakstura apcerējumiem par Laika ratu, Raksta aušanu, Laikmetu griežiem un Likteņa pavērsieniem. Grāmata patiks rūdītiem fantāzijas faniem, tiem, kuriem dzīve pēc Gredzenu pavēlnieka vairs nešķiet tāda kā iepriekš, kā arī visiem, kuri vēlas izbaudīt krāšņu fantāzijas pasauli. (pilna atsauksme blogā "Valkīras dienasgrāmata"). (Publicēta 12.04.2019)
Sievietes pilī
Sievietes pilī
Īsumā: Pārdomām Vērtē: Inga
Vēl viens darbs par to, kas notiek ar cilvēkiem (šeit - 3 sievietēm), kuras pārdzīvojušas 2. pasaules karu. Izpildīt pirms kara doto solījumu saviem tuviniekiem un veicot citus labus darbus - palīdzība vai posts? Ir par ko aizdomāties, lasot šo romānu. Galveno varoņu likteņi ir visa romāna pamats. Ja patīk just līdzi, vērtēt cilvēku rīcības utt., tad droši ķerieties klāt lasīšanai. (Publicēta 09.04.2019)
Zaglis
Zaglis
Īsumā: Spriedze visā romāna garumā Vērtē: Iveta
Lasot nebija garlaicīgi ne mirkli! Arī atrisinājums labs. Par jauniešiem, kuri ir apzaguši 18 bagātnieku mājas, bet 1 bagātnieka māja un, it sevišķi, viena tajā nozagtā lieta ir atnesusi nepatikšanas. Un nu viņiem uz pēdām min algoti slepkavas, policija un puiša mātes noalgots privātdetektīvs. Kurš pagūs pirmais? No tā arī atkarīgs gala iznākums. (Publicēta 08.04.2019)
Pārbēdzējs
Pārbēdzējs
Īsumā: ko nezinām, to uzzināsim Vērtē: Sanita SL
Ņemot vērā to, ka šis stāsts ir tapis nesenā pagātnē pēc kara beigām, noteikti ietverot arī detaļas no paša autora dzīves, rezultātā lasītājam būs daudz vielas pārdomām un izzināšanai par šo konkrēto laika posmu. (Publicēta 08.04.2019)