Lasītāju komentāri


Tarakāni manā galvā
Tarakāni manā galvā
Īsumā: Iespēja papētīt tarakānus savā galvā Vērtē: Maija
Grāmata bija interesanta, jo bija iespēja ieskatīties citu sieviešu dzīvēs, paskatīties uz dzīvi no viņu puses, tajā pašā laikā varēja iepazīties ar psihoterapeites skatījumu. Un te var nonākt līdz secinājumam, ja jūties neapmierināta ar dzīvi, ir vērts dzīvi pamainīt.
https://domgraudi.blogspot.com/2019/02/tarakani-mana-galva-zane-zusta-diana.html (Publicēta 11.02.2019)
Bagātais tētis, nabagais tētis
Bagātais tētis, nabagais tētis
Īsumā: Atklāsme kura tava deguna priekšā. Vērtē: Romāns
Vienreizēja grāmata. Pasaulē tā ir atzīta un mīlēta grāmata cilvēkiem, kas grib mainīt savu dzīvi un izlekt ārā no sava "vāveres riteņa". (Publicēta 11.02.2019)
Dārza plānošanas grāmata
Dārza plānošanas grāmata
Īsumā: Nu tā... Vērtē: Ilze
Ja ir jāsalīdzina literatūras kvalitāte, tad šī grāmata dod tikai virspusēju priekšstatu par dārzu. Daudzas lietas paliek tomēr neatrisinātas un nav piemērotas mūsu augšanas apstākļiem. Jāatzīst, ka tematiskā un praktiskā griezumā grāmata atpaliek no "Daiļdārzs" grāmatas. (Publicēta 11.02.2019)
Vakariņas
Vakariņas
Īsumā: Stindzinošs psiholoģisks trilleris... Vērtē: Lasītāja
Lasot šo, apetīte strauji sāk zust pēc 20.nodaļas. Līdz tai tas ir ironisks šķietami normāla, tikai dziļi aizvainota cilvēka stāstījums par ģimenes vakariņām smalkā restorānā. Niansēti, bet nebūt ne garlaicīgi maltītes, viesmīļu un radinieku apraksti...Galvenais varonis, stāstītājs Pauls - pirmšķietami saprātīgs, ar savdabīgu humora izjūtu, ļoti vērīgs un rūgtuma pilns. Un laikam jau "viņi" visi sākumā tādi liekas, tāpēc, kad pēkšņi attopies šausmu murgā, šoks ir lielāks, nekā gribētos.
Grāmata nav prognozējama un ar katru nākošo maltītes daļu paliek arvien šausminošāka. Lasītājs samērā ātri saprot, ka stāstītājs nav vis saprātīgs ģimenes cilvēks, bet gan psihopāts šī vārda medicīniskajā nozīmē.
Un kad liekas, ka stāsta turpinājums ir skaidrs, autors atkal izsmalcināti pārsteidz, gluži kā ēdieni restorānā, jo nekas nav tā, kā sākotnēji liekas. "Viņš" stāstā nav viens, "viņi" ir vairāki.
Šis darbs hipnotizē kā žņaudzējčūska, kas biedē, stindzina, bet tu nespēj no tās atraut skatienu. Pēc tam gan ir sajūta, ka gribas ieiet dušā un šo visu no sevis nomazgāt.
Grāmata liek aizdomāties. Ne par lasīto... bet par to, ka tik niansēti, izjusti, līdz pat smalkākajām detaļām aprakstīt to, kas notiek šādu cilvēku prātos, var tikai pats šāds cilvēks...
4 rozes grāmatai par intrigu. Neko citu gan laikam no šī autora vairs negribētu lasīt. (Publicēta 11.02.2019)
Nebaidies ne no kā
Nebaidies ne no kā
Īsumā: Stāsts, kuru piedzīvot,varbūt nepiedzīvot ir katra paša izvēle... Vērtē: Heino
Cilvēka dzīves stāsts, kuru mēs varam pieņemt, bet tāds nu tas ir. Grāmata jau nepretendē uz literārās valodas bagātību, bet tāds nu tas ir. Tā kā tāds mūsdienu ūdenspētnieks Žaks Kusto... (Publicēta 11.02.2019)
Kārdinājums. Etīde tumšsārtos toņos
Kārdinājums. Etīde tumšsārtos toņos
Īsumā: Interesanta grāmata Vērtē: Maija
Ir interesanti grāmatu lasīt. Protams, grāmata ir kriminālromāns, bet ļoti labi varēja ieskatīties cilvēku dzīvēs. Lai kā arī grāmata tika piedāvāta lasītājiem, bet pozitīvās emocijās bija visa romāna garumā, cilvēki iekšēji spēcīgi, kas ne vienmēr ir, un emociju haoss tika sakārtots.
http://domgraudi.blogspot.com/2019/02/kardinajums-etide-tumssartos-tonos.html (Publicēta 09.02.2019)
Politika iesācējiem
Politika iesācējiem
Īsumā: ļoti patika Vērtē: Sanita SL
Atkal pierādījums faktam, ka smaga viela - vai tā būtu politoloģija, anatomija utt., ātrāk saiet galvā, ja tēma pasniegta no mazliet humorīgās puses. Šoreiz konspektīvā veidā un ar diezgan interesantiem zīmējumiem politika cauri gadsimtiem! (Publicēta 09.02.2019)
Sapņošana ar abām smadzeņu puslodēm
Sapņošana ar abām smadzeņu puslodēm
Īsumā: izzināšanai... Vērtē: Sanita SL
Grāmata, kura kārtējo reizi apliecina to, ka sapņi ir vistiešākajā saistībā ar mūsu zemapziņu - pat lietām un tēmām, no kurām ikdienā vislabprātāk izvairītos. Patika un ieinteresēja sapņu klasifikācija, kā arī...personiskais mierinājums, ka tos briesmīgos sapņus, kas rādās, aizejot gulēt ar pilnu vēderu, nav jāņem par pilnu :) (Publicēta 09.02.2019)
Klanu kaķi 5 Bīstamā taka
Klanu kaķi 5 Bīstamā taka
Īsumā: Lieliska ideja un grāmata Vērtē: Sandra
Lieliska autores ideja un apbrīnojama iztēle par notikumiem un kaislībām mums paralēlā kaķu pasaulē! Izcili! (Publicēta 08.02.2019)
Krāsaini dzīves mirkļi
Krāsaini dzīves mirkļi
Īsumā: Laba grāmata Vērtē: Sandris
Laba grāmata un autori zinu personīgi plus fotogrāfijas autors esmu es (Publicēta 07.02.2019)