Lasītāju komentāri


Agate
Agate
Īsumā: GRĀMATA KĀ MĀKSLAS DARBS Vērtē: Sanita SL
Lasāms pa maziem gabaliņiem, jo ļoti maina lasītāja noskaņojumu, liekot redzēt visu detaļās, nozīmēs un ikdienas neatkārtojamā skaistumā! Nekad nav par vēlu, lai ko uzsaktu, kamēr esi dzīvs - varētu teikt, grāmata par dzīves svinēšanas mākslu, neskatoties uz smagajām tēmām! (Publicēta 11.02.2023)
Manifestē. 7 soļi uz vislabāko dzīvi
Manifestē. 7 soļi uz vislabāko dzīvi
Īsumā: PAT, JA LIEKAS, KA VISS JAU SEN ZINĀMS, ŠĪ Vērtē: Sanita SL
Grāmata nāk kā labs atgādinājums, ka dzīve ir process, jeb pastāvēs, kas pārmainīsies - un tā - katru mīļu dienu! Bet šī grāmata var būt arī kā PIRMATKLĀJUMS un LIELĀ IESPĒJA! (Publicēta 08.02.2023)
Mūsējās
Mūsējās
Īsumā: lieliska grāmata Vērtē: Andra
Kolosāla grāmata. Tāda grāmata, par kuru mēs, kas esam jau pieaugušas būtu laimīgas, ja mums tāda būtu bijusi, kad mēs augām. Brīnišķīgas pasakas un ilustrācijas. (Publicēta 06.02.2023)
Džikī
Džikī
Īsumā: Izlasāms vienā vakarā, Vērtē: Sanita SL
kā turpinājums "Krieva ādai" šoreiz lika mazliet vilties - bija zināmas sasaistes ar pirmo romānu, tomēr trūka daudzslāņainības un dinamikas, kā arī dažas citas nianses. (Publicēta 05.02.2023)
Mendela Davidsona briljanti
Mendela Davidsona briljanti
Īsumā: Izcila grāmata ar lielu darba apjomu, lai tā būtu Vērtē: Maija
Triloģiju var lasīt kā kriminālromānu, bet, iepazīstoties ar tās saturu, var ieskatīties arī aprakstītajos vēsturiskajos laika posmos un cilvēku dzīvi tajā laikā.
https://domgraudi.blogspot.com/2023/02/mendela-davidsona-briljanti-andris.html
(Publicēta 04.02.2023)
Eddas dziesmas
Eddas dziesmas
Īsumā: Ja esi iepriekš lasījis Eddas dziesmas citās valodās, šo nav vērts pirkt. Vērtē: Līva
Ar sajūsmu devos uz grāmatnīcu, uzzinot, ka Eddas dziesmas ir pieejamas latviešu valodā. Iegādājos grāmatu un sākotnēji pavadīju pāris dienas tīksminoties par tās skaisto noformējumu. Taču jau pirmās lapas lika vilties. Tulkotājs tik ļoti ir aizrāvies ar vārdu tulkojumiem, piemēram, 3 Urdas - Verdandi, Skult un Urd ir pārtulkotas kā Liktene un pārējās 2 no galvas neatminos, ka ja vien nepārzināt izcili orģināltekstu, tad ir grūti noorientēties tēlos. Tas būtu kā lasīt lasīt hindu svētos rakstus, kur Krišņa pēkšņi tiktu dēvēts par Flautistu vai Lakšmi par ziedu. (Publicēta 04.02.2023)
Likteņa nolaupītājs
Likteņa nolaupītājs
Īsumā: stāsts kā cēloņsakarība, ja Vērtē: Sanita SL
vecāki un pusaudži komunicē katrs savā valodā - plaisa starp paaudzēm uzskatu un pasaules redzējumā, ieskaitot vides un vienaudžu nepārprotamo ietekmi. Labi, ka notikumi uzņem apgriezienus, kā arī problēmas tiek risinātas, lai arī diezgan atsvešinātā veidā. (Publicēta 02.02.2023)
Sirdsmiers
Sirdsmiers
Īsumā: laikietilpīgs process romāna tapšanā, Vērtē: Sanita SL
kas aiztaupa lasītajam pēc papildu info meklēšanas par šo vēstures posmu - viss ir šajā grāmatā vienkopus - pievienotā vērtība: emocionalitāte un ģimeniskās vērtības kā turku tautas raksturotājlielums. (Publicēta 02.02.2023)
Rīgas raganas
Rīgas raganas
Īsumā: Aicinošs un ievelkošs. Vērtē: Anete
Šis Lindas darbs mani ierāva. Aicinošs un ievelkošs. Skaisti aprakstīta Rīga. Bija patīkami sekot Ievas un jā, arī Laimoņa piedzīvojumiem.
Atraktīvi un saistoši uzrakstīts. Ļoti baudāms darbs.
Namu adreses pieglabāšu un noteikti došos skaistu namu apskates ekskursijā ar siltu tēju un siermaizītēm mugursomā :) (Publicēta 01.02.2023)
Vēstule ar pielikumu
Vēstule ar pielikumu
Īsumā: Baudāms stāsts Vērtē: Anete
"Mēs varam būt labi, stipri, godīgi, uzticami, mīloši, taču vienlīdzīgā cīņā ar to ir par maz."

Ļoti smeldzīgi un ļoti skaisti.
Baudāmi pastāstīts stāsts. Par mums visiem, par latviešiem un pats galvenais - par mīlestību. (Publicēta 01.02.2023)