Lasītāju komentāri


Bezvēsts pazudušās
Bezvēsts pazudušās
Īsumā: Aizraujoši Vērtē: Anete
Sižets plūstoši atbild uz jautājumiem un šķetina mīklu. Ļoti ātri lasās. Neesmu kriminālromānu fans, bet šī grāmata mani patīkami pārsteidza. (Publicēta 01.02.2023)
Mīlestības hipotēze
Mīlestības hipotēze
Īsumā: garšīga valoda un izklaidējošs sižets Vērtē: Sanita SL
galvenajai varonei ir teicama īpašība pasmieties par notikušām ķibelēm - maz sevis žēlošanas, bet ironiska pašanalīze padara šo situāciju bagāto stāstu ar pievienotu vērtību - kamēr nebūsi līdz ausīm notiekošajā, nezināsi, kā rīkoties. Humors un viegls skats uz dzīvi bez smagnējības. (Publicēta 31.01.2023)
Dvēsele sviestmaižu kārbiņā
Dvēsele sviestmaižu kārbiņā
Īsumā: Caur lappusēm jaunietis ne tikai iepazīs dažādus mitoloģiskos tēlus, ticējumus un paražas, bet, iespējams, atradīs arī sev itin pazīstamas situācijas, piemēram, ķircināšanu autobusā vai tuva cilvēka zaudējumu.. Vērtē: Ulrika
Desmit mitoloģiskie “pastāsti” atver skapjus, kurus, iespējams, gribētos turēt aizslēgtus, tomēr, kā liecina grāmata, ilgi to darīt nedrīkst. Tekstos var sajust autores “atvērto skatu”, kas ienes tik sulīgā pasauļu mikslī. Sapludinātās realitātes kā divas straumes satek vienā gultnē, no kuras izkāpjot, var sajust aukstu zosādu..Tomēr tie nav šausmu stāsti, kas neļaus gulēt vai vajās lasītāju atlikušo dzīvi. Ne velti apakšvirsraksts vēsta “Nepārāk baisi pastāsti”, pieklauvējot pie lasītāja durvīm, tie ļauj cilvēkam paturēt pēdējo vārdu.

Pilna atsauksme pieejama te:https://www.instagram.com/p/Cnthp29MVzu/?igshid=YmMyMTA2M2Y= (Publicēta 30.01.2023)
Melndzelmji
Melndzelmji
Īsumā: Ignes Zarambaites “Melndzelmji” ļauj ielūkoties pusaudžiem tik raksturīgajā identitātes krīzē, kas sevišķi spēcīgi urda pēc piedzīvotas traumas. Kas es esmu? Kas veido manu personību un, pats galvenais, kura balss manī ir “īstā”? Vērtē: Ulrika
Autore organiski plūst līdzi tumšajiem ūdeņiem lappusēs, skarot plašu tēmu loku – mobings, pieaugšana, pirmās attiecības, apreibinošu vielu lietošana, pavešana, naida runa internetā un vēl. Tomēr būtiskākais lappusēs ir kāda zaudēšana (vispirms jau sevis). Pat ja pirmajā mirklī tā neliekas, šī grāmata ir par sērām un tumšajām, applūdušajām takām, kur tās aizved, kā arī cilvēkiem, kurus tajās satiekam.

Pilna atsauksme pieejama te:https://www.instagram.com/p/CnOg32LsYGw/?igshid=YmMyMTA2M2Y= (Publicēta 30.01.2023)
Tuksnešu bridēji
Tuksnešu bridēji
Īsumā: TĒMA PAR VARIĀCIJU - KĀ BŪTU, JA BŪTU TĀ Vērtē: Sanita SL
Spilgts romāns ar īstenībā nevēlamu scenāriju, kas raisa dziļas pārdomas. Gan par to, ka krīzes situācijās cilvēka spēki kļūst ikdienišķi necilvēcīgi, kā arī tas, ka visam ir savas robežas - stāsta norises ir krietni aiz tām. (Publicēta 26.01.2023)
Septiņas māsas: Maijas stāsts
Septiņas māsas: Maijas stāsts
Īsumā: Grāmata, kas ievelk Vērtē: Kristiāna
Kā sāku lasīt, tā nevarēju apstāties! Gribējās atrāk zināt grāmatas finālu. Ļoti skaists grāmatu cikls. Noteikti nopirkšu visas šis grāmatas.
(Publicēta 26.01.2023)
Es gribētu par kaut ko kļūt...
Es gribētu par kaut ko kļūt...
Īsumā: Vēsturi nedrīkst aizmirst Vērtē: Liva
Kāpēc šī grāmata ir svarīga arī mūsdienās? Tāpēc, ka par lielām netaisnībām jāatgādina atkal un atkal, jo ciešanas tik ļoti ērti paslaucīt zem paklāja un neredzēt.

http://lalksne.blogspot.com/2022/01/annija-hackelsone-hanna-bloha-seina.html (Publicēta 23.01.2023)
Mana negantā diena
Mana negantā diena
Īsumā: Jauks stāsts par dusmām un bailēm Vērtē: Liva
Dienas mēdz būt dažādas, un daži notikumi var pārvērst mūs tā, ka paši sevi nepazīstam

http://lalksne.blogspot.com/2022/01/amelija-zavo-un-annika-masona-mana.html (Publicēta 23.01.2023)
Minka
Minka
Īsumā: Bērniem patiks Vērtē: Liva
Par klausīšanu mammai un negaidītiem pavērsieniem, kad to nedari. Bet vispār par kaķiem. Mīlīgs darbiņš.

http://lalksne.blogspot.com/2022/01/magdalena-kulus-un-marta-kurcevska-minka.html (Publicēta 23.01.2023)
Nervozie ļautiņi
Nervozie ļautiņi
Īsumā: Noteikti jālasa Vērtē: Liva
Bakmans ir tik cilvēcīgs un tuvs, viņa radītie tēli ir lieliski un aizraujoši. Lasiet Frēdriku Bakmanu un topiet cilvecīgāki arī paši.

http://lalksne.blogspot.com/2022/01/fredriks-bakmans-nervozie-lautini.html (Publicēta 23.01.2023)