Lasītāju komentāri


Uz zemes īsu brīdi brīnišķi
Uz zemes īsu brīdi brīnišķi
Īsumā: izzinoši - par konkrētu laiku, vietu, notikumiem Vērtē: Sanita SL
par ko tik maz zināms, vismaz man - dēla vēstulēs mātei ir plaša emocionālā spektra gamma, etniskā, sociālā un politiskā rakstura iezīmes - atklātāk vairs nevar būt, kā tam visam ir spēts tikt pāri - bet ir lietas, uz ko citas tautas skatās mierīgāk, pat filozofiskāk, bet kadam tā ir drāma mūža garumā. (Publicēta 12.01.2022)
Nervozie ļautiņi
Nervozie ļautiņi
Īsumā: VĒL VIENS SPĪDEKLIS Vērtē: Sanita SL
Tulkotā literatūrā - JR apgādā - ļoti īpaša grāmata - paldies par brīnišķo tulkojumu Renātei Punkai! Būtībā šim autoram komentāri lieki, vienīgi no cilvēcības nav jākaunas, tas viņa rokraksts - atbruņo un pārmaina lasītāju, kā ikviena viņa grāmata. Atzīšos, man līdz šādam cilvēcības līmenim vēl jāaug, ikdienā par to nepiedomā, kaut gan romānos ir visparastākās ikdienas... ar notikumiem, kas pārmaina galveno varoņu dzīves. (Publicēta 12.01.2022)
Vīrieši bez sievietēm
Vīrieši bez sievietēm
Īsumā: Lieliska! Vērtē: Zita
Lielisks stāstu krājums! Savdabīgs, misteriozs un maģiski dīvains, labākajās Murakami maģiskā reālismā un postmodernisma tradīcijās! Katrs stāsts unikāls savā redzējumā un tomēr tos visus kaut kas vieno. Noteikti iesaku arī tiem, kas nav diži lasītāji, jo stāstiņi īsi, bet labas literatūras pēcgarša paliek vēl ilgi! (Publicēta 11.01.2022)
Meitene vilcienā (m.v.)
Meitene vilcienā (m.v.)
Īsumā: filma vai grāmata - izcili Vērtē: Sanita SL
pieklusināti elegants stāsts, kā leopards, kurš nedzirdaml, bet nenovēršami tuvojas savam medījumam - sekas nenovēršamas, tāpat arī stāsta nobeigums! (Publicēta 08.01.2022)
Mikimoto pērles
Mikimoto pērles
Īsumā: Aizraujoša Vērtē: Elīna
Viegli lasāma un aizraujoša grāmata. Aizrauj jau no pirmajām lapas pusēm. Izlasīju divu dienu laikā, jo neiespējami nolikt malā. (Publicēta 07.01.2022)
Lielpilsētas paradīze
Lielpilsētas paradīze
Īsumā: ja tādā garā VISS turpināsies, tad Vērtē: Sanita SL
grāmatā atainotie notikumi, klimata, sociālās, ģeopolitiskās izmaiņas vairs nebūs zinātniskā fantastika, bet realitāte, tikai cik tālu līdz tam ejams ceļš, un, kur mūsu dzīvesveida nopelns, ja šādi viss notiks ātrāk, nekā gribētos? Protams, tas ir un nav TIKAI romāns, bet daudzpunkti raisošs ieskicējums par to, ka šis tas pilnībā varētu tā būt. (Publicēta 07.01.2022)
Keto diēta iesācējiem
Keto diēta iesācējiem
Īsumā: ir,ir-strādā,strādā Vērtē: Sanita SL
Grāmata pašā laikā,varbūt-ne gluži,lai nomestu svaru,bet,lai salasītu kopā visas tās garšīgās lietas,ko var,drīkst un vajag ēst,pie tam-uzlabojot veselību!Jā,tieši tagad-ziemā,var bez bēdu lietot uzturā šo visu,jo organismam ir vajadzīga degviela un siltums! (Publicēta 07.01.2022)
Tēla dialektika
Tēla dialektika
Īsumā: ATKAL LATVIJAI IR AR KO LEPOTIES Vērtē: Sanita SL
Priecājos, ka vienā grāmatā var uzzināt par autoru, viņa domas, pasaules redzējumu (vienādot: mākslas redzējums), kā arī - vesela gleznu galerija vienkopus. Jā, kļuva skaidrs daudz kas, bet es neteiktu, ka provocē, drīzāk - palīdz paplašināt apvārsni, redzēt tālāk, plašāk un dziļāk - vienvārdsakot - saprast. No otras puses - varbūt nemaz nav tik labi - saprast, jo mākslā būtu jāpaliek arī kaut kam nesaprastam, bet ne man par to spriest :) Visā visumā- i zcila gleznu grāmata + intervijas! (Publicēta 07.01.2022)
Klimats. Kā novērst katastrofu. Esošie risinājumi un nākotnes redzējums
Klimats. Kā novērst katastrofu. Esošie risinājumi un nākotnes redzējums
Īsumā: ŠIS TEMATS PALIEK ARVIEN AKTUĀLĀKS Vērtē: Sanita SL
Autors ir atklāts un stāsta par pieredzēto dažādās pasaules valstīs, par paredzamo, realizējamo un jau nokavēto, par notiekošā tempu un par tuvākajos gados sagaidāmajiem procesiem. Laika nav daudz, bet viss vēl nav zaudēts! (Publicēta 03.01.2022)
Karaļvalsts
Karaļvalsts
Īsumā: Lieliski Vērtē: Ineta
Sākums tāds lēnāks,,, bet lasot tālāk aizrauj aizvien vairāk,,, brīžiem autors liek saprast un šaubīties lasītājam pašam kā viņš to saprot un vai saprot pareizi,,,
Izlasīju diennakts laikā,,,
Kā vienmēr Jū Nesbē liek aizdomāties par savām dzīves vērtībām un uzskatiem...
Man ļoti patika... (Publicēta 02.01.2022)