Lasītāju komentāri


Harija Augusta pirmās piecpadsmit dzīves
Harija Augusta pirmās piecpadsmit dzīves
Īsumā: Vienkārši patika un viss! Vērtē: Lilita
Tā ir mana fantastika – bez citplanētiešiem, bez kosmosa iekarošanas, bez pārmērīgām tehnoloģijām. Tāda cilvēcīga un ļoti, ļoti iespējama.
Šo grāmatu lasīt var dažādi – var meklēt idejas, var vienkārši aizrauties ar sižetu. Personiski man bija abi: aizrautība 2 vakaru garumā un idejiski divi atslēgas vārdi - prāts un laiks. (Publicēta 03.08.2021)
Karstā 68. gada vasara
Karstā 68. gada vasara
Īsumā: Guvu emocionālu līdzpārdzīvojumu Vērtē: Lilita
Lai arī autors ir veidojis romānu, balstītu reālu cilvēku atmiņās, tas nav dokumentāls. Tas ir emocionāls, raitu sižetu un ar autora personiskās attieksmes un pārdomu iespraudumiem. Grāmatā ir daudz darbojošos personu, bet īstenībā stāsts vijas ap triju ģimeņu likteņiem. Es izbaudīju emocionālo līdzpārdzīvojumu.
Ko lai saka? Tiem, kas bēg no padomju režīma nav tautības. To es domāju ne jau burtiski - savas tautības kopienas atbalstam ir milzīga nozīme bēgļu gaitās, bet tā - traģiskajiem likteņiem nav tautības. Lasot grāmatu, man gribējās izsaukties: baltiešu bēgļi - jūs neesat unikāli! Piespiedu kārtā aiziet no mājām, sadalīt ģimeni un neredzēties - tas sāp. Autors nemēģina attēlot sava romāna varoņus labākus vai sliktākus, viņš vispār izvairās no raksturojuma un notiekošais runā pats par sevi. Man tik bieži saskrēja asaras acīs - brīžiem no it kā sīkumiem, brīžiem no emocionālā fona, brīžiem no izdarītajām izvēlēm.
Un domāju, ka vāks tīšām kontrastē ar saturu. Tāda saulainas dzīves imitācija. (Publicēta 03.08.2021)
Cukura bērns
Cukura bērns
Īsumā: Brīnišķīga grāmata Vērtē: Maija
Daudz pārdzīvojumu, bet tajā pašā laikā ar spēcīgu dzīvot vēlmi.
http://domgraudi.blogspot.com/2021/08/cukura-berns-olga-gromova.html (Publicēta 01.08.2021)
Krīta vīrs
Krīta vīrs
Īsumā: jā,pekrītu-labs! Vērtē: Sanita SL
valoda,sižets,mīklainība it visā,meli,intrigas.ik pa pāris lapaspusēm rodas vēlme komentēt-tad,redz,kā! Arī smalkās robežas saplūdināšana starp realitāti un mistiku ir patiešām laba! (Publicēta 30.07.2021)
Paslēptuve
Paslēptuve
Īsumā: Lasīju,pateicoties atsauksmei... Vērtē: Sanita SL
piekrītu,romāns ir ļoti labs un malā nenoliekams,autore ir uztvērusi S.Kinga stīgu,kas savaņģo līdz pēdējai lapaspusei,jo šāda veida romāni labi sanāk vairākkārt duālās cilvēka dabas pazinējiem un atkodējiem!!! Iesaku! (Publicēta 30.07.2021)
No rakstāmgalda līdz Kilimandžāro virsotnei
No rakstāmgalda līdz Kilimandžāro virsotnei
Īsumā: Ļoti jauks stāsts Vērtē: Iveta
Ļoti foršas ceļojuma piezīmes par kāpšanu Kilimandžāro. Man pašai bija daudzas lietas svarīgas ko uzzināju par kāpšanu kalnos. Ļoti skaistas kalnu bildes. Tiešām iesaku, kam patīk ceļojumi un kāpšana kalnos un nakšņošana kalnos teltīs.
"Soli pa solim, vienu takas līkumu aiz otra." - pilnībā šim piekrītu, jo es tieši tā esmu arī es iekarojusi augstās virsotnes. (Publicēta 28.07.2021)
Pērtiķa zvaigzne
Pērtiķa zvaigzne
Īsumā: Izcila grāmata Vērtē: Iveta
Ļoti skaists stāsts par to, kas ir īsta ģimene un patiesa vecāku mīlestība. Ne vienmēr pirmais iespaids par otru ir tas pareizākais. Grāmata, ko nevarēju nolikt malā, kamēr nebiju izlasījusi. Mīlestība starp pieaugušo un bērnu ir pati svarīgākā. (Publicēta 28.07.2021)
Ilggadnieks 1 Pamati 2.daļa
Ilggadnieks 1 Pamati 2.daļa
Īsumā: izzināšanai... Vērtē: Sanita SL
Šoreiz-labu labās prakses,katram pēc vajadzības un noderīguma pakāpes! Lasot šo grāmatu,saproti,ka tiešām ļoti daudz ir mūsu pašu rokās-katrs pats mēs varam gan uzlabot,gan arī sabojāt savu veselību-cik labi,ka esam noteicēji paši par sevi,tas ļoti motivē! (Publicēta 27.07.2021)
Emocijas. Cilvēces lielākā atkarība
Emocijas. Cilvēces lielākā atkarība
Īsumā: !!! Vērtē: Sanita SL
Kautkas vienreizējs-tik visaptverošu un pamatīgu izmeklēšanu un iztirzājumu cilvēciskajās emocijās es lasu pirmo reizi,graujoši labs un izglītojošs! (Publicēta 27.07.2021)
Mans vectēvs bija ķiršu koks
Mans vectēvs bija ķiršu koks
Īsumā: Burvīga! Vērtē: Ieva
Esmu sajūsmā par grāmatām, kuras atbrīvo manas emocijas! (Publicēta 27.07.2021)