Lasītāju komentāri


Cukura bērns
Cukura bērns
Īsumā: Burvīgs darbs! Vērtē: Lāsma
Parasti grāmatas par izsūtīšanas tēmu izvairos lasīt, esmu pārāk empātiska. Bet kāpēc tomēr izlasīju? 1. Rakstnieces L. Uļickas anotācijā paustie vārdi nostrādāja; 2. grāmatas mērķauditorija pusaudži, līdz ar to sapratu, ka savu empātiju varēšu turēt līdzsvarā un 3.patiess stāsts izstāstīts no bērnu skatu punkta ( bērnu skatījums parasti atšķiras no pieaugušā skatījuma, ar gaismu, tīrību), līdzīgi kā M. Zālītes "Pieci pirksti" . Izlasīju un esmu sajūsmā, tādu filmu pat gribētu skatīties, jo neskatoties uz šausminošajiem notikumiem, saņēmu pozitīvu lādiņu, prieku par dzīvi! Izsūtījums un piedzīvojumi, šie 2 termini kaut kā neskan kopā, bet šoreiz tā ir. Brīnišķīga, raita valoda, sižets gan aizraujošs, gan izglītojošs. (Publicēta 14.12.2020)
Piparēdiens. 100 superīgas receptes
Piparēdiens. 100 superīgas receptes
Īsumā: Ideāla grāmata jauniešiem un ne tikai! Vērtē: Daina
Godīgi sakot negaidīju! Tik interesantas, bet vienkārši pagatavojamas receptes! Pilnīgi prieks! Jaunietim viennozīmīgi ir talants. Grāmatas autoram ir tikai piecpadsmit gadu, bet idejas vienkārši lieliskas! Paldies, par jauko grāmatu! (Publicēta 14.12.2020)
Franču valoda iesācējiem + 2CD
Franču valoda iesācējiem + 2CD
Īsumā: Mācos franču valodu, vadot auto Vērtē: Roberts
Labs sākuma materiāls, vienkārši piemēri, viegli uztverams.
Izejot cauri šim franču valodas materiālam uzreiz par tulku nekļūsi, bet franču kruasānus lokālā Parīzes kafeinīcā ēdienkartē gan atpazīsi.
No peredzes...pus gadu pēc šī, piedalījos viena tulkošanas biroja rīkotā franču valodas pasākumā un jutos kā zivs ūdenī. Iesaku!
(Publicēta 07.12.2020)
Rommels. Ervina Rommela biogrāfija
Rommels. Ervina Rommela biogrāfija
Īsumā: Grāmatas kvalitāte ir zem katras kritikas Vērtē: Atvars
Grāmatas kvalitāte ir zem katras kritikas, lasot to, rodas sajūta, ka grāmatas teksts tulkots ar mašīntulkotāja programmu, un tekstam nav veikts korektora darbs. Gramatikas un interpunkcijas kļūdas gandrīz katrā nodaļas sadaļā. Grāmatas izdevējs nav norādījis ne izdevniecības kontaktus, ne tulkotāju. Zemas kvalitātes grāmata! (Publicēta 07.12.2020)
Ideāls pāris
Ideāls pāris
Īsumā: IZDEVIES! Vērtē: Sanita SL
Patiks tiem, kas lasīja "Viesu saraksts" - tikpat stilīgs un malā nenoliekams stāsts, kur aiz spožuma un glamūra pavērtas durvis uz pavisam citām kvalitātēm.. galvenie varoņi un varones ar ambīcijām un mērķiem, kas ne vienmēr patiks līdzcilvēkiem. Galvenā doma - ne vienmēr uzvar tas, kuram biezāks maks:) (Publicēta 04.12.2020)
Pija Prjaņika un bandīti
Pija Prjaņika un bandīti
Īsumā: Izcili! Vērtē: Maija
Labi, ka tāda grāmatiņa man nonāca rokās. Varēju lasīt ne tikai ar bērnu, bet arī pati palasīt un pasmaidīt. Grāmatiņa labam noskaņojumam un ar kriminālu. Skats bērna acīm!
http://domgraudi.blogspot.com/2020/12/pija-prjanika-un-banditi-kairi-looka.html (Publicēta 04.12.2020)
Montesori mazulis. Rokasgrāmata vecākiem zinātkāra un atbildīga cilvēka audzināšanā
Montesori mazulis. Rokasgrāmata vecākiem zinātkāra un atbildīga cilvēka audzināšanā
Īsumā: Obligātā lasāmviela domājošam vecākam Vērtē: Liva
Montesori ir filozofija, tā vispirms ir pastrādāšana pašam ar sevi un tikai tad labā iedošana bērnam. Tās nav tikai vienradžu asarām slacītas dārgas rotaļlietas, tā ir ikdiena un tās padarīšana bērnam ērta, galu galā izaudzinot patstāvīgu un par sevi pārliecinātu pusaudzi un vēlāk arī pieaugušo.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/11/simona-deivisa-montesori-mazulis.html (Publicēta 02.12.2020)
Laipni lūgti muzejā: Dinosaurium
Laipni lūgti muzejā: Dinosaurium
Īsumā: Dinozauri ļoti reālistiski Vērtē: Liva
Kā pirmais solis dinozauru pasaulē šī grāmata būs diezgan sarežģīta. Patiesi ir sajūta kā ieejot muzejā. Par vidi, par laiku, par pašiem dinozauriem un dažādiem to veidiem. Drīzāk skolas vecuma bērniem, nekā pirmsskolas. Taču kā pieaugušais arī daudz uzzināju.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/11/kriss-vormels-un-lilija-marija-laipni.html (Publicēta 02.12.2020)
Bumbulītis. Stāsti
Bumbulītis. Stāsti
Īsumā: Vīgante neliek vilties Vērtē: Liva
Dace Vīgante neliek vilties arī trešajā manis lasītajā stāstu krājumā. Niansēti un skaisti par to, kā mēs visi kaut kam ik pa laikam dabūjam "tikt pāri" vai izlocīties kā sieviete uz greznā mākslinieces Gundegas Dūdumas radītā vāka.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/11/dace-vigante-bumbulitis.html (Publicēta 02.12.2020)
Pasakaini bagātā draudzene
Pasakaini bagātā draudzene
Īsumā: Aizbēgšanai no realitātes Vērtē: Liva
Ja vajag atvaļinājuma laika smadzeņu atslodzi - te tā būs. Perfekti! Labāk gan laikam lasīt vispirms pirmo un tad tikai šo, jo dažas sižeta līnijas saprotamākas, zinot pirmo grāmatu.

Plašāk blogā: http://lalksne.blogspot.com/2020/11/kevins-kvans-pasakaini-bagata-draudzene.html (Publicēta 02.12.2020)