Lasītāju komentāri


Vīna un garšu pasaulē
Vīna un garšu pasaulē
Īsumā: !!! Vērtē: Sanita SL
Patika autora humora dzirksts! Itālija, Baltkrievija, Ukraina, kā arī maza daļa no Latvijas - šajā grāmatā var uzzināt šo zemju tradīcijas un paņēmienus vīnogu audzēšanā, vīna raudzēšanā, kā arī... kuriozas situācijas, kuru dēļ šo grāmatu pārlasīšu vēlreiz! (Publicēta 18.06.2019)
Ultima
Ultima
Īsumā: atbilst ieteikumam! Vērtē: SANITA
Viens no labākajiem trilleriem, kāds jebkad lasīts, tikai žēl, ka trešā grāmata... varbūt būs vēl turpinājums? Galvenā varone ir spožs tēls, kas nepazīst robežas un ir gatava uz visu, lai paveiktu to, ko vispārpieņemts uzskatīt par neiespējamu! Patika vide, ņemot vērā autores zināšanas mākslas pasaulē, varbūt nav iemesla tam visam neticēt??? (Publicēta 18.06.2019)
Slepkabota dienasgrāmatas 1
Slepkabota dienasgrāmatas 1
Īsumā: Lieliski un izklaidējoši! Vērtē: Austra
“Es būtu varējis kļūt par masu slepkavu, jo biju uzlauzis savu vadības moduli, bet tad atklāju, ka man ir piekļuve visiem uzņēmuma satelītu translētajiem izklaides kanāliem. Kopš tā laika ir pagājuši krietni vairāk nekā 35 000 stundu vai apmēram tā, un necik daudz galinājis es neesmu. Toties esmu patērējis, nez, drusku mazāk par 35 000 stundu filmu, seriālu, grāmatu, izrāžu un mūzikas. Kā bezsirdīga, slepkavnieciska mašīna es biju īsta izgāšanās.”

Ciktāl runa ir par grāmatu pirmajām rindkopām, šī ir uzvarētāja. Bet, protams, jāsaprot, ka šis slepkabots jeb DrošVienība nav standarta modelis. Jā, uzlauzis viņa rīcību kontrolējošās sistēmas, tas varētu mesties brīvsolī vai taisīt slaktiņu, bet šim slepkabotam nav gluži tāda personība. Tas izdara to, kas no tā tiek prasīts līguma ietvaros (patrulēšana, sistēmu pačekošana, dumjo cilvēku glābšana un sargāšana), bet brīvajā laikā tas visvairāk priecājas, ka tam liek mieru un tas var mierīgi un klusi palūrēt ziepenes. Un cer, ka neviens viņu nepieķers sistēmas uzlaušanā. Bet arī tam ir šādi tādi tālejoši plāni un lietas, ko izdarīt, tā ka paredzams, ka tālāk stāsts izvērtīsies arvien interesantāks. Cerams, ka nezudīs arī slepkabota ironiskais skats uz dzīvi. No diviem šajā izdevumā iekļautajiem garstāstiem (vai īsromāniem - kā latviski būtu pareizāk?) man vairāk patika otrais, jo tur ir vnk nepārspējami dialogi starp slepkabotu un citu botu - kosmosa kuģa sistēmu.

“Slepkabota dienasgrāmatas” ir tīra bauda - zinātniskā fantastika vieglā un humorīgā formā, izraujama vienā garšīgā piegājienā. Man šķiet, tā ir lielisks darbs, ja gribas pamēģināt žanru, bet negribas ieberzties uzreiz uz dziļākajiem fizikas līmeņiem vai ašpadsmit sējumiem. Un kas ir īpaši, ļoti, brīnišķīgi patīkami - te mums ir lielisks, izcils tulkojums, dzīvīgs un izteiksmīgs. Ieva Melgalve strauji ir kļuvusi par manu favorīttulkotāju. (Publicēta 17.06.2019)
Dievatziņa vēdās un dainās
Dievatziņa vēdās un dainās
Īsumā: izzināšanai... Vērtē: Sanita SL
Medīju šo grāmatu ilgi, bet, kā saka - skolotājs nāk, kad skolnieks ir gatavs! Atradu daudz likumsakarības, atbildes uz jautājumiem, kā arī daudz ko nezināmu, pat pārsteidzošu - paldies šīs grāmatas autorei par šo gudrību krātuvi!!! (Publicēta 14.06.2019)
Kvantu radošums. Kā apzināties un attīstīt savu radošumu, izmantojot jaunu realitātes uztveri
Kvantu radošums. Kā apzināties un attīstīt savu radošumu, izmantojot jaunu realitātes uztveri
Īsumā: !!! Vērtē: Sanita SL
Pārliecinoši - šajā grāmatā ir vissvaigākā informācija, balstoties uz pēdējiem zinātniskajiem pētījumiem šajā jomā, tādēļ var uzzināt daudz kā jauna par tēmu - ko nezinām par it kā zināmo. Apzināšanās + radošums + smadzeņu kustināšana = jauna dzīve jaunā kvalitātē! (Publicēta 14.06.2019)
piens un medus
piens un medus
Īsumā: savdabīgi Vērtē: SANITA
Savā veidā kā dzīvesstāsts, ko autore ir pārstāstījusi dzejas veidā, atklājot savas sāpes, atklāsmes, mīlestību, pieķeršanos, emocionalitāti, traumatisku pieredzi un sevis dziedināšanu. Pozitīvais - ir gūta pieredze, no kuras rodas secinājumi un atziņas turpmākajai dzīvei, jo nekas taču nestāv uz vietas. Dzīve turpinās! (Publicēta 12.06.2019)
Antibiotikas dabā
Antibiotikas dabā
Īsumā: apkopots viss vērtīgais! Vērtē: SANITA
Antibiotikas dabā - tā ir tēma, kas citās augu ārstniecības grāmatās ir apskatīta tikai fragmentāri, šajā ir izvērsta plašā informācijas devumā - noderīgi un svarīgi, jo dabas antibiotikas ārstē bez blaknēm! Iesaku, ne tikai ziemā un rudenī, bet - visam gadam! (Publicēta 12.06.2019)
Nāc iekšā, mīļā
Nāc iekšā, mīļā
Īsumā: izzināšanai... Vērtē: SANITA
Spriedzes pilns psiholoģiskais romāns par pamatīgiem zemūdens akmeņiem divu universitātes laika draudzeņu attiecībās. Ir pagājis ilgs laiks, viss ir mainījies, katrai no viņām sava dzīve, bet mērķi, kas katrai ,,sēž,, zemapziņā un nosaka ikdienas notikumus... diezgan šokējoši, kā tas viss izvēršas! Grāmata par to, kā neviens normāls cilvēks nekad nedarītu! (Publicēta 12.06.2019)
Mūsu spožās dienas
Mūsu spožās dienas
Īsumā: Svarīgas tēmas Vērtē: Liva
Nav nekāds vieglais gabals, kā dēļ varētu kritizēt brīžiem autorei piemītošo tieksmi braukt pa ūdens virsu, jo šis ir temats, kam nevar pieiet virspusīgi. Vienlaikus tas ir romāns, kurā var atrast arī jēdzīgus domu graudus par nāves smago nastu.

Plašāk blogā:
https://lalksne.blogspot.com/2019/06/dzenifera-nivena-musu-spozas-dienas.html (Publicēta 11.06.2019)
Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā Reihā
Totālais skurbums: Narkotikas Trešajā Reihā
Īsumā: Jauns skatījum suz it kā zināmo Vērtē: Liva
Līdz šim plaši nepētīts Otrā pasaules kara un Trešā Reiha aspekts - narkotikas un to ietekme uz notikumiem. Būtībā uz ASV un Vācijas arhīvos atrastiem dokumentiem un korespondenci būvēta grāmata.

Plašāk blogā: https://lalksne.blogspot.com/2019/06/normans-olers-totalais-skurbums.html (Publicēta 11.06.2019)