Ēdiena reprezentācijas kultūrā

Ēdiens ir cieši saistīts ar nacionālo identitāti, kas ir sociāls konstrukts, jo tās konstruēšanā liela nozīme ir tradicionālām sabiedrības institūcijām – te nozīmīga loma ir ģimenei, izglītības sistēmai, masu medijiem u.c.
Noteikta ēdiena lietošana un gatavošana veido indivīda pašidentitāti un saglabā nācijas identitāti. Ēdiens, īpaši svētku ēdiens, ir saistīts ar reliģiskām tradīcijām. Atšķirīgā sociālā vai vēsturiskā situācija ēdiena reprezentācijās kultūrā padziļina izpratni par sabiedrības struktūru, dažādiem socialitātes aspektiem, kā arī politiskās un ekonomiskās varas ietekmi uz sabiedrību.
Ēdienu kultūrā un literatūrā kolektīvajā monogrāfijā “Ēdiena reprezentācijas kultūrā” pētījuši literatūrzinātnieki, filozofi, antropologi un pārtikas tehnologi.
17 grāmatas rakstos atainota ēdiena semantika un funkcijas kultūrā latviešu, lietuviešu un igauņu pētnieku skatījumā. Publikācijās vērojamas latviešu, vācbaltiešu, ebreju, krievu un igauņu tradīcijas.

available

€18.60
%

10% off for registered users!

%

Discounts can’t be summed up!

Orders are being processed on business days from 10.00 am to 5.30 pm.

Receiving an item in any of the company’s shops (in 1-7 days time) is free of charge.

Make an order in our online shop but receive it and pay for it in our bookstore!

Spend over €35 in our online shop and get a free (3-7 days time) direct delivery in Riga (spend less than € 35 and pay for shipping only € 3).

Shipping worldwide possible.

Don't hesitate to ask any questions by e-mail info@jr.lv or phone +371 67501565.

Additional Info

Additional Info

Author Kalniņa Ieva
Publishing house Latvijas Universitāte
Year 2023
Bar code 9789934360466
Cover type paperback
Publishing place Rīga
Pages 328
Size 23.9cm x 16.9cm x 1.9cm
Weight (kg) 0.6600
Language Latvian, English

Reviews

Write Your Own Review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register